Calendar actiuni ASCABV

July 2020
S M T W T F S
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Ultimele actiuni ASCABV

No events

Reduceri si Oferte ASCA Brasov - Click AICI

 

 O actiune pentru sanatate si "O VIATA MAI BUNA" initiata de ASCA Brasov si Agentia Nationala Antidrog conform "Protocolului Cadru de Parteneriat" cu scopul prevenerii si combaterii unei vieti dezorganizate prin intermediul sportului.

 

 

 

„Eu şi copilul meu!"

 

„Eu şi copilul meu!" este un program de formare familială în abilităţi educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri, implementat de Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în anul şcolar 2009-2010, în unităţi de învăţământ cu clasele V-VIII, din judeţele Ilfov, Constanţa şi Bihor in parteneriat cu Asociatia pentru Siguranta Comunitara si Antidrog Brasov. La nivel judeţean coordonarea proiectului este asigurată de către centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, alături de centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

Au fost selectaţi şi vor fi formaţi câte 30 de consilieri şcolari din fiecare judeţ, care la rândul lor vor selecta între 12 şi 15 elevi de clasele a V-a şi a VI-a, ai căror părinţi vor fi incluşi în program.

Scopul proiectului îl reprezintă creşterea factorilor de protecţie în mediul familial şi reducerea factorilor de risc în ceea ce priveşte prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri la pre-adolescenţii cu probleme de comportament şi la copiii proveniţi din familii cu statut socio-economic scăzut.

Acest lucru se realizează prin intermediul îmbunătăţirii abilităţilor educative ale părinţilor (comunicare, stabilirea de norme, supravegherea comportamentului), întărirea legăturilor familiale şi clarificarea atitudinii familiei faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri.

Grupul ţintă este reprezentat de 90 de consilieri şcolari, precum şi 1000 de familii cu copii pre-adolescenţi (între 11 şi 13 ani), caracterizate de existenţa părinţilor la risc (abilităţi educative şi de gestionare familială scăzute) şi/sau a copiilor la risc (probleme de adaptare şi randament şcolar scăzut, probleme precoce sau persistente de comportament, care nu necesită, în mod special, o intervenţie terapeutică). Beneficiarii acestui proiect se împart în trei categorii: consilieri şcolari, părinţi şi copii.

Printre obiectivele proiectului se numără: creşterea influenţei factorilor familiali de protecţie şi diminuarea factorilor familiali de risc pentru consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare eficientă între părinţi şi copii în vederea eficientizării relaţiei dintre părinţi şi dintre părinţi şi copii, diminuarea frecvenţei şi intensităţii conflictelor în familie, îmbunătăţirea supravegherii comportamentului copiilor, creşterea frecvenţei utilizării metodelor de disciplină pozitivă din partea părinţilor, dezvoltarea abilităţilor părinţilor în stabilirea de norme de comportament clare şi coerente, exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor dintre părinţi şi copii, precum şi îmbunătăţirea competenţelor consilierilor şcolari în domeniul consilierii familiale.

Joomla extensions by ZooTemplate.com